11 березня 2020 року на базі Верхньосірогозької ЗОШ І-ІІІ ступенів вчителем географії Безгіновим С.О. проведено відкритий урок у 9 класі на тему: «Виробництво харчових продуктів та напоїв». Метою цього заходу було ознайомлення учнів з галузевим складом харчової промисловості, особливостями спеціалізації кожної галузі, розвивати вміння проводити дослідницьку роботу. У ході уроку учні працювали в парах над таблицею: «Основні галузі харчової промисловості України» та познайомилися зі світовими лідерами – виробниками харчових продуктів. Урок проходив у формі захисту проєктів. Клас було поділено на групи хлопців і дівчат. Юнаки проаналізували таблицю «Товарна структура зовнішньої торгівлі у січні-листопаді 2018 року», а дівчата – «Експорт – імпорт товарів України з окремими країнами і регіонами світу у 2018 році». На уроці було підведено підсумки дослідницької роботи учнів у вигляді захисту групових проєктів: «Українські та імпортні продукти в споживчому кошику моєї родини», в ході яких групи презентували склад і вартість споживчих кошиків своїх сімей. У формі презентації хлопці проаналізували харчові добавки, а дівчата – наслідки фаст-фуду. Урок пройшов у позитивній, доброзичливій атмосфері. Наприкінці заходу учасники побажали всім міцного здоров’я.
...
Читати далі »