Головна » 2018 » Березень » 2 » Районний семінар-тренінг для практичних психологів та соціальних педагогів
12:55:26
Районний семінар-тренінг для практичних психологів та соціальних педагогів

22 лютого на базі Верхньосірогозької ЗОШ І-ІІІ ступенів Нижньосірогозької районної ради відбувся семінар-тренінг для практичних психологів та соціальних педагогів з теми: «Формування позитивного психологічного мікроклімату в учнівському та педагогічному колективах».

Метою семінару було створення позитивної психологічної атмосфери, визначення критеріїв успішності учня, знаходження найефективніших засобів спілкування зі своїми підопічними, сприяння глибшому розумінню психологічного комфорту в колективі.

З інформаційним повідомленням «Позитивний мікроклімат класного колективу та його вплив на успішність та відчуття комфорту учнів» виступила методист КУ «Нижньосірогозький районний методичний кабінет», відповідальна за психологічну службу району, Мануйленко Н.М.

В ході тренінгу практичним психологом Верхньосірогозької ЗОШ Безгіновою Н.А. були використані такі вправи : «Знайомство», криголам «Я не хочу хвалитися, але краще за все я вмію…», «Очікування», «Торбинка асоціацій», «Створюємо сприятливий клімат», «Похвали учня», криголам «По той бік дороги». В ході тренінгу була проведена робота в групах, де учасники створили свою модель позитивного та негативного мікроклімату класу» та склали рекомендації по роботі з ізольованими дітьми та для покращення взаємин в учнівському колективі.

З доповіддю «Методи розв’ язання конфліктів» виступила психолог Новоолександрівської ЗОШ І-ІІІ ст. Хижняк О.Ю.;презентувала буклет «Як створити гарний мікроклімат в класі» соціальний педагог Нижньосірогозької ЗОШ І-ІІІ ступенів Сапун О.О.;про роль похвали для дитини та способи поліпшення мікроклімату розповіла практичний психолог Нижньосірогозького дошкільного навчального закладу яслі-садок №1 Лук’янова О.О.

Семінар-тренінг пройшов у дружній атмосфері, учасники поповнили свою педагогічну копілку новими методами та формами роботи, отримали заряд позитиву.

Категорія: Новини школи | Переглядів: 419 | Додав: vszosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar