Головна » 2018 » Вересень » 4 » Перший урок
12:09:59
Перший урок

«Перший дзвоник, перший дзвоник пролунає –

Переливи, переливи золоті!

Я сьогодні, я сьогодні починаю

Першу стежку у житті!»

Під звуки відомої пісеньки, на святі «Першого дзвоника», вітали найменших членів шкільної родини Верхньосірогозької ЗОШ – першокласників. Цей важливий день для кожної людини, а для цьогорічних 16 першачків тим паче, бо вони стали учнями Нової Української Школи. Цей день виявився для дітлахів та їхніх батьків цікавим, особливо урочистим, насиченим на події: щирі привітання й побажання, подарунки від вчительки, одинадцятикласників, знайомство зі школою, однокласниками, першим важливим уроком про Батьківщину – Україну, знайомством з правилами поведінки на уроках і перервах, веселими іграми та забавами. Діти розповідали віршики, приймали активну участь у всіх заходах свята, давали щирі обіцянки що до навчання в школі.

Ми всі – діти України

Йдемо в НОВУ школу ,

Радо приймемо всі зміни,

Все буде чудово!

Ідемо дружно і сміливо,

Чекає школа, світлий клас.

Життя цікаве і прекрасне 

Розпочинається у нас.

 

 

      У 2 класі навчальний рік почався з першого уроку на тему: «Діти об’єднують Україну». Мета уроку розширити кругозір та знання учнів про їх рідну країну, виховувати повагу до національних, духовних, культурних надбань держави, розвивати у дітей прагнення бути свідомим громадянином та патріотом України.

 

У 3 класі 3 вересня пройшов перший урок на тему: «Україна – наша Батьківщина». Учні поглибили знання про нашу державу – Україну. Метою уроку було виховання любові до України, поваги до її минулого і сучасного, шанобливого ставлення до символів держави.

 

       З метою розширення і поглиблення знань учнів про Україну, формування почуття належності до своєї країни, до її історії та традицій, прагнення бути свідомим громадянином України, її патріотом, в 4 класі пройшов урок – квест «Україна – понад усе!»

 

    У 6 класі пройшов перший урок на тему: «Пізнаємо Європу разом». Метою уроку було розширити кругозір та знання учнів про країни Європейського Союзу, виховувати повагу до національних, духовних, культурних надбань європейських народів, розвивати у дітей прагнення бути свідомими громадянами, патріотами своєї країни.

 

     У 8 класі пройшов перший урок з теми «Хочемо, щоб усі жили у мирі». Мета уроку: виховання в учнів патріотичних почуттів, національної свідомості, людяності, доброти, милосердя, гордості за Україну. Учні взяли участь в колективній роботі у створенні малюнка та написанні тексту «Хочемо миру». Учні читали вірші, виконували пісні «Хай буде мир», «Діти України», «Ми хочемо миру».

 

     Перший урок у 9 класі на тему: «Добротворення – наша мета» пройшов під девізом: «Творити добро – найвища мета нашого життя». Учні і батьки уважно слухали вірші, пісні і притчі про добро. Діти усвідомили, що можливість зробити світ кращим знаходиться в кожному із нас. Також на цьому уроці одинадцятикласники вручили хлопцям і дівчатам посвідчення старшокласника.   

 

                                                                                                             Вересень панує вже довкола                                                                                                                            Наче той художник – чарівник.                                                                                                                      Добрий день, моя найкраща, школо!                                                                                                                Це для нас – останній в школі рік.

      Такими словами привітали свою рідну школу з Першовереснем одинадцятикласники Верхньосірогозької ЗОШ І-ІІІ ступенів і завітали на свій перший урок на тему «Прагнемо миру!» Цей захід мав на меті довести учням необхідність збереження миру в усьому світі, підвести до усвідомлення зовнішньої політики Української держави в зміцненні миру на планеті, виховувати почуття патріотизму. Цей урок – незвичайний, тому що дає старт усьому навчальному року, готує до дорослого життя.

       Урок-спілкування пройшов у формі презентації учнівських виступів, обміну думок, висловлення власної позиції з приводу окремих питань. Учні працювали з роздатковим матеріалом, писали побажання миру, добра, щастя на паперових фігурках голубів.

 

Категорія: Новини школи | Переглядів: 371 | Додав: marinasergeevnavs | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar