Головна » 2018 » Лютий » 15 » Пам’ятаємо про загиблих, піклуємося про живих!
2:36:28
Пам’ятаємо про загиблих, піклуємося про живих!

 

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 29-а річниця виведення військ з Афганістану.

Із завершенням виводу обмеженого контингенту радянських військ з республіки Афганістан закінчилася страшна за своїми втратами і довга (10 років) війна, в ході якої виконання військового обов’язку стало подвигом.

Війна в Афганістані стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей – тих, хто безпосередньо перебував на афганській землі, і тих, хто безмежно довгими й тривожними днями і ночами чекав удома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів.

12 лютого, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Верхньосірогозька ЗОШ І-ІІІ ступенів гостинно зустріла воїнів-афганців Юрія Кривцова, Миколу Джерджа, Валентина Войтенка, Віталія Мезенцева, Сергія Чернова. Цікаво побудована програма зустрічі, яка проходила у шкільному музеї історії села, не залишила байдужим жодного з присутніх. Ведучій, учень 7 класу Немикін Олександр розповів про війну в Афганістані, про участь у ній наших земляків – колишніх учнів школи Валентина Войтенка, Віталія Мезенцева, Сергія Чернова, Сергія Кривцова, Віталія Куракова, Григорія Чернишова, Дмитра Черемісіна. Гості розповідали учням про те, як вони виховували свій інтернаціональний обов’язок, згадували своїх бойових побратимів. Відкрив цей захід директор школи С’єдін Володимир Миколайович, який у своєму виступі відмітив, що всі ми маємо пам’ятати минуле, аби не втратити храм своєї душі, та побажав всім воїнам-інтернаціоналістам міцного здоров’я, щастя, миру, душевного спокою, злагоди, добробуту.

Учасники заходу згадали і вшанували хвилиною мовчання тих хлопців, які не повернулися з війни, а також тих, хто пішов з життя в мирний час. Серед них і двоє наших земляків – Чернишов Григорій та Черемісін Дмитро.

12-15 лютого у школі пройшли також наступні заходи:

-тематичні виховні години;

-випуск стіннівки;

-перегляд документального фільму «Очима очевидців» учнями 8-11 класів.

Категорія: Новини школи | Переглядів: 329 | Додав: vszosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar