Головна » 2018 » Січень » 23 » 22 січня - День Соборності України
1:31:09
22 січня - День Соборності України

22 січня 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була величезна історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та суспільну єдність. Урочистий Акт єднання УНР та ЗУНР став символом віковічного прагнення нашого народ жити в єдиній соборній незалежній державі. Лише в єдності дій та соборності душ ми зробимо Україну – могутньою державою, в якій кожен громадянин почуватиметься впевнено та захищено.
Сьогодні Свобода і Соборність – це творення добра для себе і для людей, шанування мови, звичаїв, традицій, символіки, збереження своєї землі, її природи й краси. Це єдність не тільки душ, а помислів і дій.
До відзначення Дня Соборності України у Верхньосірогозькій ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено ряд інформаційно-тематичних та просвітницьких заходів з національно-патріотичного виховання:
- випущено тематичну стіннівку «22 січня – День Соборності України»;
- в шкільній бібліотеці оформлено тематичну книжкову виставку, під час ознайомлення з якою бібліотекар нагадала учням про історію цього свята;
- з метою поглибленого вивчення історії, культури, традицій України у 5, 6 та 8 класах проведено історичну віктоину «Що ти знаєш про Україну та свій рідний край?»;
- виховні години у 1 – 10 класах;
- конкурс малюнків у 1 – 4 класах.
Проведені у школі виховні тематичні заходи до цієї знаменної дати були направлені на сприяння не тільки розвитку особистості дитини, а й формуванню в неї почуття власної гідності та патріотизму.




Категорія: Новини школи | Переглядів: 349 | Додав: Irina_Nagorna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar