Головна » 2017 » Травень » 19
У третю суботу травня в Україні відзначається - День науки, встановлений Указом Президента від 14.02.1997 № 145/97. Цьогоріч він припадає на 20 травня.
Цей день – чудова нагода, аби вшановувати наукові традиції, популяризувати досягнення вчених, залучати молодь до світу науки.
З 16 по 19 травня з метою розширення в учнів уявлення про досягнення сучасної науки, у нашій школі уже традиційно відзначили Дні науки.
Розпочалися Дні науки урочистою лінійкою, на якій були нагородженні учні які брали участь у Всеукраїнській українознавчий грі « Соняшик», Міжнародній природознавчий грі «Геліантус», конкурсі з англійської мови «Гринвіч». Також учень 9 класу Кураков С. продемонстрував хімічний дослід.
Учні початкових класів подивились ролик до Дня науки, з участю учнів і вчителів школи, та пізнавальний мультфільм «Імунітет», з якого дізнались як наш організм бореться з бактеріями та вірусами.
У 5 класі пройшла вікторина-змагання «Науки різні бувають», де школярі повинні були поставити у відповідність назви наук та їх визначення.
Учні 7 клас переглянули та обговорили презентацію «Українці – лауреати Нобелевських премій».
Була випущена стіннівка «Всеукраїнський День науки ».
Щиросердно вітаємо зі святом усіх науковців, викладачів, майбутніх вчених –школярів, студентів та аспірантів! Зичимо нових творчих відкриттів заради миру і процвітання нашої незалежної України!
... Читати далі »
Категорія: Новини школи | Переглядів: 335 | Додав: Irina_Nagorna | Дата: 2017-05-19 | Коментарі (0)

День вишиванки, Всеукраїнське свято, покликане зберегти традиції носіння національного одягу. Щорічно це свято відзначається в третій четвер травня.
У рамках заходів святкування дня Європи в Україні та Всесвітнього Дня вишиванки, на центральній площі села відбулося свято «Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі», в якому взяли участь учні та колектив Верхньосірогозької ЗОШ І-ІІІ ступенів, працівники Будинку культури, сільської бібліотеки, сільської ради, вихованці дитячого садка «Оленка», жителі села, одягнуті в українські національні костюми та вишиванки, з квітами та прапорцями України. Свято вишиванки спільно підготували та провели Будинок культури, школа та сільська бібліотека.
З самого ранку на площі села лунали українські народні пісні, сяяли Державні Прапори України та Прапор Євросоюзу, площа прикрашена квітами.
В ході свята у виконанні гурту «Дівчата» прозвучала пісня «Вишиванка», а учасники старшої танцювальної групи «Радість» виконали український народний танець «Гопак».
На прикінціі свята всіх учасників запросили на флешмоб, яким і закінчилося це прекрасне свято.


... Читати далі »
Категорія: Новини школи | Переглядів: 349 | Додав: Irina_Nagorna | Дата: 2017-05-19 | Коментарі (0)