Головна » 2017 » Квітень » 26
В ніч з 25 на 26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа XX століття –аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, розташованої у м.Прип’ять Київської області. Ця катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічними збитками. Немає, мабуть, в Україні місця, де б не було тих, хто ліквідовував наслідки аварії, комусь довелося рятувати життя і здоров’я потерпілих, інші допомагали матеріально й морально.
Проходять роки після аварії на Чорнобильській АЕС. Ось уже минув 31-й рік, а біль не втихає, тривога не полишає людей, пов’язаних скорботним часом ядерного апокаліпсиса. Наш земний уклін, довічна вдячність усім, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, заради нас брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Серед учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС є і наші земляки Мезенцев Володимир Якович та Роговський Микола Миколайович,саме їм був присвячений Урок Пам'яті, який підготувала та провела вчитель російської мови і літератури Бездольна Людмила Яківна, разом із своїми вихованцями – учнями 7-го класу, де вона є класним керівником.
Захід, присвячений пам’яті Чорнобильській трагедії було проведено у шкільному музеї історії села Верхні Сірогози, де цього дня також було урочисто відкрито тематичну експозицію «Чорнобильська катастрофа-біль України», представлену фотоматеріалами, які с ... Читати далі »
Категорія: Новини школи | Переглядів: 383 | Додав: leonid_sta | Дата: 2017-04-26 | Коментарі (0)