Головна » 2017 » Лютий » 22
«Красо моя! В тобі і мудрість віків, і пам'ять тисячоліть, і зойк матерів у лиху годину, і переможний гук лицарів у днину побідню, і пісня серця дівочого в коханні своїм, і крик новонародженого...»
Сергій Плачинда

Мова - духовний скарб нації. Мова — найцінніший дар нації. Мова — це носій прекрасних традицій та звичаїв, цінної культурної спадщини народу. Ось чому кожен з нас повинен шанувати, берегти і звеличувати рідну мову.
Сьогодні на Землі налічується близько 6 тисяч мов — самобутніх, унікальних, неповторних. Половина з них знаходиться на межі зникнення.
Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.
Починаючи з 21 лютого 2000 року, цей день відзначаємо і ми, українці.
За весь час свого існування українська мова зазнавала злети та падіння. Сьогодні, згідно Статті 10 Конституції України «Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України».
Наша мова є рідною майже для 50 мільйонів чоловік.
В рамках відзначення Міжнародного дня рідної мови у Верхньосірогозької ЗОШ І-ІІІ ступенів вчитель української мови та літератури Романенко І. В. разом з учнями 8 класу підготувала та провела загальношкільн ... Читати далі »
Категорія: Новини школи | Переглядів: 402 | Додав: leonid_sta | Дата: 2017-02-22 | Коментарі (1)